Міська влада Вінниці презентувала “Пакунок пацієнта” для госпіталізованих хворих на ковід

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

15 грудня, у Вінниці, представники СпецФонду «Стопвірус» презентували «Пакунок пацієнта» для хворих на COVID-19, який він отримує в лікарні. 


«До нас зверталось багато вінничан, які вже хворіли на коронавірус, розповідали про те що необхідно в лікарні пацієнтам. Ми все це систематизували і виділили основні потреби. І за фінансової підтримки місцевої влади, зокрема міського голови Сергія Моргунова та Володимира Гройсмана ми змогли зібрати першу тисячу ось таких пакунків, які вже сьогодні відправимо у лікарні», – каже модератор спецфонду Олена Данілова. 


«Пакунок пацієнта» – це речі побуту, які необхідні пацієнту, а також медикаменти та вітаміни, які не входять в основний комплекс лікування. 


«Ми зібрали усі необхідні речі побуту, які після виписки пацієнта утилізуються. Також, поспілкувавшись з лікарями, додали до пакунку вітаміни: D3, C та Цинк. Побутові речі: зубна щітка, маски, серветки, одноразовий посуд, взуття, туалетний папір», – розповів голова наглядової ради фонду «Подільська громада» Андрій Дручинський. 

Також є «Пакунок пацієнта» для маленьких вінничан, крім основних позицій також вміщає в себе розмальовки та олівці. Вартість дорослого пакунку – 450 грн., дитячого – 500 грн. 

«Хотів би подякувати усій команді «Подільської громади» за те, що ви активно включились в роботу та підтримали людей під час пандемії. Я переконаний у тому, що без об’єднання людей будь то влада, бізнес чи просто свідомі громадяни неможливо було б реалізувати те, що ми зробили. Усі ми пам’ятаємо, яка була складна ситуація у березні-квітні. Особливо було важко з забезпеченням лікарень, адже від держави не було ніякої підтримки фактично. Тільки органи місцевого самоврядування змогли акумулювати свій ресурс і направити його на закупівлю усіх необхідних речей, які були вкрай важливі. Вінницька міська рада змогла закумулювати 172 мільйони гривень і направити їх на боротьбу з коронавірусом», – сказав мер Вінниці Сергій Моргунов. 
 

Коментарі у Facebook