Письменник з Німеччини нагородить вінничан, які пишуть казки та проведе майстер-клас в театрі 

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

1 жовтня у Вінниці розпочався XI Міжнародний фестиваль театрів ляльок «Подільська лялька – 2019». На відкритті вінницькі актори представили постановку “Річкова фея Агая”. На прем’єру вистави завітав автор п’єси, німецький письменник Генріха Дік. Він також є членом журі фестивалю та проведе майстер-клас для акторів вінницького театру. 


Про це повідомили у Вінницькій обласній раді. 

Це перший візит німецького письменника на Вінниччину. У розмові він зізнався, що йому дуже сподобалась Вінниця, але люди сподобались найбільше. Генріх Дік  є засновником міжнародного об’єднання «Казка сьогодні». Три його книги були перекладені вінницьким поетом-публіцистом Михайлом Каменюком. Одну із казок Генріха Діка “Річкова фея Агая” поставлено Вінницьким обласним академічним театром ляльок, а 2019 року за кошти обласного бюджету видано збірку «Казки для дітей». 

Генріх Дік повідомив, що він вручить 6 нагород вінничанам, які пишуть казки та проведе майстер-клас для вінницьких акторів. Німецький казкар також мріє започаткувати у Вінниці книжковий фестиваль дитячої книги.

Генхріх Дік буде членом журі протягом XI Міжнародного фестивалю театру ляльок «Подільська лялька – 2019», який проходитиме з 1 до 5 жовтня у театрі (приміщення «Книжки»).У ньому візьмуть участь 9 українських колективів, та 4 зарубіжні трупи з Румунії, Польщі, Молдови та Литви.

Письменник з Німеччини нагородить вінничан, які пишуть казки та проведе майстер-клас в театрі 

Коментарі у Facebook