Бодибілдер з Вінниччини здобув перемогу на змаганнях Arnold Classic Europe (Фото)

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

На турнір Arnold Classic Europe, який проходив з 20 по 22 вересня у Барселоні, здобув перемогу атлет з Козятинського району. Віталій Плис переміг у номінації ‘класичний бодібілдинг, понад 180 см’. 

Про це повідомляють у відділенні Національного олімпійського комітету Вінницької області.


Першим на найвищу сходинку п’єдесталу пошани піднявся спортсмен із Кордишівки (Козятинський район) Віталій Плис – неодноразовий чемпіон країни і переможець чемпіонатів Києва, майстер спорту України. Вінничанин став переможцем у категорії «класичний бодібілдинг, понад 180 см». У ній змагалися 13 спортсменів. Вони представляли Німеччину, Бельгію, Казахстан, ОАЕ, Францію, Швейцарію, Росію, Румунію, Чехію та Італію.

– Я виступав у перший день. На жаль, Арнольд Шварценеггер вручав нагороди лише призерам другого змагального дня, – розповів Віталій Плис. – На «Арнольд Клаcсік Європа» я змагався вперше. І для мене, і для інших учасників, це найбільш значимий турнір у світі бодібілдингу. Всі національні чемпіони прагнуть взяти участь у ньому.

Виграв всі раунди

Arnold Classic Europe тривав три раунди. Після кожного із цих виходів спортсменів на подіум наш земляк виходив переможцем. Тож і загальна перемога Віталій Плис виявилася очікуваною. Як оцінюється виступ атлета?

– Враховуються зовнішній вигляд, пропорційність розвинених м’язів верху і низу спортсменів. Також сухість – наскільки мало відсотків води і жиру в організмі. Загальна оцінка враховує виступ у різних позах. Для успіху необхідно виглядати добре в усіх аспектах, – прокоментував Віталій Плис.

Наш бодібілдер полетів у Барселону власним коштом. Вся підготовка – також за його рахунок. Спонсорської чи бюджетної підтримки у Віталія Плиса поки що немає.

За перше місце Віталій Плис не отримав жодної грошової винагороди. Лише Кубок, золоту нагороду і сертифікат переможця. Але сам славетний титул чемпіона «Арнольд Клаcсік Європа» тепер працюватиме на нього все життя.

Чим займається сьогодні?

Нині Віталій Плис працює тренером в тренажерному залі Києва. Але до змагань нікого не готує. Бо немає часу – наш земляк активно займається власною спортивною кар’єрою.

Віталій Плис наразі планує виступити на чемпіонаті світу. Він відбудеться 5-11 листопада в Ель-Фуджайра (ОАЕ).

– Перед цим я виступатиму 26-27 жовтня на чемпіонаті України в Києві. Саме там планую пройти відбір на світовий чемпіонат, – пояснив Віталій.

Бодибілдер з Вінниччини здобув перемогу на змаганнях Arnold Classic Europe (Фото)

Коментарі у Facebook