Очільник Вінниці Сергій Моргунов розповів в інтоев‘ю виданню «На Парижі» про те, що Вінниця готова до нової хвилі коронавірусу від штаму «Дельта»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Сергій Моргунов розповів, що вінницькі лікарні на 100% готові до нової хвилі коронавірусу 

Очільник Вінниці Сергій Моргунов розповів в інтоев‘ю виданню «На Парижі» про те, що Вінниця готова до нової хвиді коронавірусу від штаму «Дельта». 

За словами Моргунова, у міста є план дій. 

«Дійсно, це серйозний виклик. Якщо говорити про попередні хвилі, місто діяло на випередження, Ви пам’ятаєте, ми з самого початку – у березні 2020-го року – вже приймали рішення на рівні міської ради для підтримки медиків, соціально вразливих родин, підприємців. 

Що стосується наших лікарень, резерву медикаментів, засобів захисту, 100%-ого забезпечення киснем – це все на контролі, ми готові. Робили і робимо максимум, щоб захистити вінничан. 

Але вірус нікуди не дівся, хоч зрозуміло, що люди втомились, та розслаблятись ще рано».  

Мер вважає, що зараз важливо здобути колективний імунітет і досягти його шляхом вакцинації:  

«Зараз важливо здобути колективний імунітет. І це залежить також від самих вінничан. У центрах первинної медико-санітарної медицини щеплюють, у Центрах вакцинації – також. Ми постійно запрошуємо людей прийти і захистити себе, своїх рідних. 

Так, 36 260 вінничан вже отримали хоча б одну дозу вакцини, 19 910 – дві, загалом 56 170 щеплень. Наше завдання – створити умови для вакцинації, а держави – забезпечити вакцинами від ковіду. Тому звертайтесь до сімейного лікаря, стежте за оголошеннями про пункти вакцинації. Головне – щоб вінничани були здорові».  

Коментарі у Facebook