Вчора в Україну повернулись вогнеборці, які боролися з вогнем у Греції

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Зведений загін зі ста вогнеборців з усієї України прибув до Греції для допомоги у боротьбі із масштабними лісовими пожежами 6 серпня. Загін вилетів зі всім необхідним обладнанням. Таке завдання поставив Глава держави Володимир Зеленський та рішення Уряду. До складу всеукраїнського увійшли також 10 вінницьких надзвичайників. 
 
“Понад тиждень сотня українських рятувальників протистояла вогняній стихії у Греції. 10 вінницьків понад десять діб надавали допомогу Греції у гасінні масштабних пожеж. Дякуємо за надважку працю! Ми пишаємося вашою витримкою, терпінням та мужністю! ”, – написав на сторінці у Фейсбук начальник ГУ ДСНС України у Вінницькій області Руслан Шевчук. 
 
Нагадаємо, на початку серпня пожежі спалахнули у багатьох частинах Греції унаслідок довготривалої спеки. По всій країні горіли безліч лісів, а десятки будинків та підприємств були зруйновані. 
 
Як повідомляють у ДСНС, від початку робіт зведеним загоном ДСНС ліквідовано окремі осередки пожежі по фронту понад 19 тисяч метрів, глибиною до 60 м, ліквідовано низову пожежу на площі 1, 7 га та верхову площею 350 квадратних метрів, врятовано два населених пункти Спатарі та Метохи. Зокрема 27 житлових будинків, культову споруду, 33 господарчі будівлі, зерносховище, притулок для собак, 54 вулики та стадо овець, поблизу м. Каматріадес врятовано житловий будинок, дві господарські будівлі, 13 вуликів, 23 гектари оливкового та інжирного саду. 

Коментарі у Facebook