Рада розгляне закон про столицю і покарання за незаконне збагачення

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Плани Верховної Ради на сьогодні серйозні – почнеться розгляд законопроектів про столицю, про покарання за незаконне збагачення, законопроект про концесії, буде повторний розгляд Виборчого кодексу.


Так, першим стоять на розгляд законопроекти в першому читанні про внесення змін до закону України ‘Про столицю України – місто-герой Київ’. Їх зареєстровано чотири: № 2143, 2143-1, 2143-2, 2143-3. Нардепи пропонують віддати більше влади в райони, але в той же час главу Київської міськадміністрації з величезними повноваженнями призначатиме президент. Також цей закон визначить дату виборів у Києві. Читайте детальніше про головні нововведення закону про столицю.

У другому читанні Рада розгляне президентський законопроект № 1031 про конфіскацію незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за придбання таких активів. У першому читанні документ був прийнятий 11 вересня і тоді він без проблем пройшов в парламенті, набравши 316 голосів. Законопроект спрямований на відновлення покарання за незаконне збагачення.

Також у другому читанні депутати розглянуть законопроект № 1046 про концесії; законопроект №1052 про внесення змін до закону України ‘Про будівельні норми’ щодо вдосконалення нормування в будівництві; законопроект № 2035 про забезпечення прозорості власності провайдерів програмної послуги багатоканальних цифрових ефірних телемереж із загальнонаціональним покриттям.

Читайте також: Засідання Верховної Ради: онлайн-трансляція

В тренді

Рада змінює закон про столицю, а суд слухає ‘газову справу’ Онищенка: топ-теми дня

Фото: М. Палинчак

Також планується внести зміни в Регламент Верховної Ради щодо планування і системності законотворчої діяльності ВР (№1042-1) і про вимоги до пропозицій і поправок до законопроекту, який готується до другого читання (№1039-2).

Також на повторний розгляд буде винесено Виборчий кодекс із поправками президента, а також закон про державне визнання і підтримку ‘Пласту – Національної скаутської організації України’ з пропозиціями президента.

Коментарі у Facebook