На порталі Дія тепер можна згенерувати міжнародний COVID-сертифікат про вакцинацію

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

На порталі Дія тепер можна згенерувати міжнародний COVID-сертифікат про вакцинацію. Для цього потрібен лише електронний підпис. Роздрукувати сертифікат можна з формату PDF, який зберігається. Документ діятиме рік.


Про це повідомляють на сайті Мінцифри.


«Уже майже мільйон українців згенерували свої міжнародні COVID-сертифікати в застосунку Дія. Тепер згенерувати сертифікат можна і на порталі Дія. Так українці, що не мають ID-картки або закордонного біометричного паспорта, або Дія.Підпису, зможуть отримати сертифікат та подорожувати з ним. Адже українські COVID-сертифікати в Дії офіційно визнані в ЄС», – зазначив Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.


Як згенерувати COVID-сертифікат:

– Авторизуйтеся на порталі Дія.

– Виберіть послугу «Згенерувати COVID-сертифікат».

– Підпишіть кваліфікованим електронним підписом заяву на отримання сертифіката, якою ви дозволяєте ЕСОЗ передати Дії медичні дані для COVID-сертифіката. (Для підпису на порталі можна скористатися як Дія.Підписом, який ви згенерували в застосунку Дія, так і будь-яким іншим електронним підписом). Як отримати електронний підпис, можна дізнатися за посиланням.

– Далі Дія надсилає запит в Електронну систему охорони здоров’я і формується сертифікат у форматі PDF. Ви можете його роздрукувати або просто зберегти файл на телефоні чи іншому пристрої та демонструвати QR-код з екрана.

«Чим більше людей отримають щеплення, тим менша ймовірність настання «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Вакцинація — це єдиний спосіб захистити себе від небезпечної хвороби та залишити жорсткі обмеження в минулому. Вакцинація двома дозами дозволяє отримати міжнародний COVID-сертифікат на рік, а це, крім захисту вашого здоров’я, надає вам і певний бонус — можливість подорожувати різними країнами в умовах пандемії», — зазначив Міністр охорони здоров’я Віктор ЛЯШКО.

Коментарі у Facebook