Усі школи Вінниці працюють у звичайному режимі

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

По всій території України, вже майже тиждень «жовтий» рівень епідемічної небезпеки. Це рішення було ухвалено позачерговим засіданням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Всі  43  комунальні заклади середньої освіти Вінницької міської територіальної громади працюють у звичному режимі. Станом на 28 вересня  від COVID-19 щепились 82,4% педагогічних і технічних працівників по освітянській галузі міста (школи, садочки, позашкільні заклади та інклюзивно-ресурсні центри). У школах від коронавірусної інфекції вакцинувались 83,2%  працівників.

«Ми досягли бажаного результату – всі муніципальні школи Вінниці працюють у звичайному режимі, тобто очно. Вчора лише один комунальний заклад працював дистанційно, але вчителі,  розуміючи ситуацію,  вакцинувались.  Нині ця школа маючи 80% щеплених відкрила  двері для своїх учнів. Наразі  загальний відсоток імунізованих педагогічних і технічних працівників по освітянській галузі уже становить 83,2 %. На 21 вересня він складав 74%.  Ми розуміємо, що  офлайн навчання потрібне дітям, адже  учні на уроках краще сприймають навчальний матеріал, а на перервах мають змогу поспілкуватись з однокласниками, а не через екран комп’ютера. Також школярі не псують свій зір через постійну напругу очей та роботу перед екранами гаджетів. Наші педагоги думають не тільки про себе, а  і про своїх учнів.  Саме тому працівники освіти міста  масово вакцинуються,  бо очне навчання набагато краще за дистанційне», – розповідає директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.  

Наразі у школах Вінниці щеплено понад 83% освітян, а у садочках – 81%.

Коментарі у Facebook