У Мінфіні прокоментували фінансове питання відновлення Донбасу

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Оксана Маркарова

Міністр фінансів України Оксана Маркарова вважає, що поки рано говорити про витрати на відновлення інфраструктури Донбасу, адже першочерговим є питання щодо безпеки.


Про це міністр заявила в інтерв’ю Радіо Свобода.

‘Про це зараз, я думаю, рано говорити. Але ми розуміємо, що в даній темі питання фінансове буде дуже важливе, але воно не головне. Найголовніше – це питання безпеки, це питання того, що це наші території, ми завжди за них боротимемося. Я думаю, що зараз ще рано коментувати фінансові питання’, – сказала Маркарова.

З її слів, в представленому проекті держбюджету кошти заплановані тільки на місцеві вибори на Донбасі і на соціальні програми.

‘У проекті бюджету заплановано те, що ми подали, згідно з законодавством, яке існує зараз. Тому у нас там є програми допомоги переселенцям, є програми, які безпосередньо стосуються вирішення нагальних питань тієї зони, яка наближена до …, ветеранам. Але ці питання сидять усередині інших соціальних програм. Тому ними займається кілька міністерств. Вони сидять і в соцсубвенціях, яких у нас кілька десятків мільярдів, і в інших’, – пояснила міністр.

В тренді

Засідання Верховної Ради: онлайн-трансляція

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський назвав суму для відновлення Донбасу. На його думку, перед Україною стоять два великі виклики, насамперед, – економічний.

Коментарі у Facebook