Біля храму Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ урочисто відкрили та освятили перший у світі пам’ятник Блаженнішому Любомиру Гузару

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Дев’ятого жовтня, біля храму Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ урочисто відкрили та освятили перший у світі пам’ятник Блаженнішому Любомиру Гузару.

Про це повідомила прес-служба Ураїнської Греко-Католицької Церкви.

З нагоди відкриття Патріаршою грамотою нагородили о.Григорія Рогацького.

«Блаженніший Любомир, який протягом десяти років очолював нашу Церкву заслужив собі велику повагу та любов не тільки серед греко-католиків, але й серед людей доброї волі. Саме тому його називали моральним авторитетом України. Сьогодні він у бронзовому пам’ятнику повстав у Вінниці, щоб вкотре для всіх нас засвідчити своє велике побажання, яке здійснив власним життям – “Бути людиною”. Оцінюючи вашу ревність для Божої слави та добра УГКЦ, ваші старання, які ви доклали, щоб у Вінниці було спорудженно перший пам’ятник Блаженнішому Любомиру Гузару складаємо вам сердечну подяку та висловлюємо визнання і похвалу»

– мовиться у грамоті.

Завершився захід виконанням духовного гімну України та покладанням квітів до ноосвяченого пам’ятника Патріарху Любомиру Гузару.

Коментарі у Facebook