Буде адекватна реакція: в Міноборони дали роз’яснення про розведення військ

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Міністерство оборони України допускає можливість того, що в разі розведення військ на Донбасі окупанти займуть звільнені українськими військами позиції, і готове ‘адекватно’ діяти в такому випадку.


Коментуючи нещодавні домовленості, досягнуті сторонами на Мінських переговорах, 2 жовтня в оборонному відомстві повідомили, що ‘при плануванні процесу розведення командуванням Збройних сил України були враховані різні сценарії розвитку подій’.

‘Зокрема, в разі, якщо російсько-окупаційні війська будуть ігнорувати домовленості і спробують повернутися на попередні позиції, українські військовослужбовці будуть діяти адекватно’, – запевнили в Міноборони.

В опублікованому повідомленні говориться, що українські військовослужбовці ‘залишаються в повній бойовій готовності відстоювати територіальну цілісність і суверенітет’ країни, оскільки захист цивільного населення для них є найвищим пріоритетом.

‘Армія продовжить стояти на захисті суверенітету, дозволяючи дипломатичним шляхом відновити територіальну цілісність України’, – додали у відомстві.

Міністерство оборони нагадало про передбачене законодавством України право військовослужбовців застосовувати вогневі засоби в разі загрози їхньому життю та здоров’ю, а також про те, що розведення військ відбувається на відстані 1 км від лінії розмежування і є дзеркальним.

В тренді

‘Унікальний синоптичний день’: українців порадували прогнозом погоди на 2 жовтня

Головна умова початку процесу при цьому – дотримання режиму припинення вогню на ділянці розведення протягом 7 днів.

‘Процес розведення військ відбуватиметься послідовно, в два етапи: перший етап – відведення особового складу з обох сторін, другий – демонтаж інженерних споруд і подальше розмінування територій. Якщо зазначені умови не виконуються, процес розведення військ припиняється’, – пояснили в Міноборони.

Зазначається, що процес розведення військ дозволить створити ділянки безпеки для роботи міжнародних гуманітарних організацій та організацій з питань безпеки, а також дозволить провести розмінування територій.

‘Згадані ділянки завдовжки близько 3 км (з 410 км спільної лінії розмежування). Збройні Сили України технічно готові до процесу розведення, дотримуючись всіх взятих зобов’язань, і зроблять все можливе, щоб запобігти втратам в лавах українських військовослужбовців і захистити людей’, – сказано в роз’ясненні.

Коментарі у Facebook