Міжнародну відзнаку «Climate Action Project School of Excellence» отримали чотири вінницькі школи

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Школа №33, гімназія №6 та ліцеї №7 та №17 міста Вінниця, отримали престижну міжнародну відзнаку «Climate Action Project School of Excellence».

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Вінницькі школи увійшли до топ-250 кращих шкіл світу. Серед спікерів на події були Принц Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії Вільям, президент Джеймс Алікс Мішель (Сейшельські острови), Рік Девіс (NASA), Метт Ларсен-Доу (WWF). Також – представники ООН з питань навколишнього середовища та інші світові лідери, кліматологи та активісти.

«Мені імпонує, що наші діти не просто задумуються про глобальні виклики, а й на власному прикладі показують, що може зробити кожен. Зелене та екологічно чисте місто – один з пріоритетів нашої Стратегії 3.0. А разом з вмотивованою молоддю ми зможемо набагато більше», – каже міський голова Сергій Моргунов.

Престижну відзнаку давали закладам за результатами їхньої роботі в галузі кліматичної освіти та учнівських рішень щодо екологічних проблем. Хто саме отримає відзнаку, визначали представники ініціативи з підвищення обізнаності про зміни клімату Cartoon Network Climate Champions та глобального освітнього проєкту Climate Action.

Учасники проєкту Climate Action Project мали можливість відвідати вебінар LEGO Build the Change. А також долучитись до міжнародних перегонів по еко-дружнім вчинкам з використанням мобільного застосунку EarthProject App, що відстежує щоденні дії учнів, які позитивно впливають на клімат.  Зокрема, за результатами перегонів, команда учнів школи-гімназії № 6 «CAP – Vinnytsia Gymnasium # 6» увійшла у ТОП 20.

Коментарі у Facebook