Чому в Україні підскочив курс долара: експерт НБУ назвав причину

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

На початку жовтня гривня перестала зміцнюватися і курс долара в Україні рвонув в гору. Тренд на валютному ринку змінився через ослаблення припливу валюти від нерезидентів в облігації внутрішньої державної позики (ОВДП), пише УНІАН з посиланням на головного експерта Ради Національного банку України (НБУ) Віталія Шапрана.


За його словами, останній відчутний приплив валюти від нерезидентів був 26 вересня. Шапран прогнозує, що в майбутньому фактор нерезидентів відійде на задній план. Крім цього фактора, фахівець допускає, що ринок також відреагував на інформацію НБУ про збільшення лімітів валютних інтервенцій до 30 млн доларів на день.

В цілому ж Шапран не бачить причин для істотних коливань на валютному ринку України.

‘Не будемо забувати про те, що Україна збирає хороший урожай зернових, приплив валютного виторгу від якого припадає на жовтень і листопад місяць’, – пояснив фахівець.

Нагадаємо, раніше фінансові аналітики розповіли сайту ‘Сьогодні’, чого чекати від курсу долара в жовтні. Також фахівці пояснили, від чого зараз залежить стійкість гривні і які чинники їй загрожують.

В тренді

Рада розблокувала закон про кешбек

Також експерти попередили, що занадто низький курс долара шкодить українській економіці. Детальніше про це дізнавайтеся з сюжету новин ‘Сьогодні’:

Коментарі у Facebook