Штрафів для ‘євроблях’ не буде: Кабмін відклав покарання

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Уряд України розпорядився не застосовувати штрафи до власників нерозмитнених автомобілів на іноземній реєстрації – так званих ‘євроблях’ до 1 січня. Про це заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.


‘Застосування штрафів для власників нерозмитнених автомобілів на іноземній реєстрації ми відкладаємо до 1 січня наступного року’, – написав Гончарук в своєму офіційному Telegram-каналі.

Загалом, за словами прем’єра, штрафів не буде до того моменту, поки не знайдуть рішення, як вийти з ситуації, що склалася.

‘До моменту, поки ми не знайдемо адекватного рішення, як вийти з цієї ситуації, ми даємо розпорядження органам поліції не застосовувати до них штрафні санкції, щоб не було ніяких зайвих конфліктів’, – сказав Гончарук на брифінгу після засідання уряду.

Водночас прем’єр зазначив, що дану ситуацію необхідно вирішувати, в зв’язку з чим уряд шукає механізми.

В тренді

Що буде з цінами на овочі: економісти дали прогноз на зиму

Нагадаємо, що Верховна Рада 12 вересня прийняла законопроект про відстрочку застосування штрафів за ‘євробляхи’. Це не перша відстрочка штрафів і конфіскацій: вони повинні були вступити в силу ще в травні, але тоді депутати вирішили відкласти їх введення до серпня. Тепер – ще на три місяці, до кінця листопада 2019 року, 20 вересня відповідний закон підписав президент Володимир Зеленський.

Тим часом, з 22 серпня до прийняття закону на власників ‘євроблях’ складали протоколи, оскільки офіційної відстрочки в цей період не було. Детальніше про те, як ловили і штрафували ‘бляхарів’ – в нашому сюжеті:

Коментарі у Facebook