Програма діяльності Кабміну: як зміниться митниця за п’ять років

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Кабінет міністрів має намір протягом п’яти років завершити створення вільної від корупції Державної митної служби (ДМС) і призначити не менше 50% нових людей на посадах керівників окремих структурних підрозділів центрального апарату та територіальних органів.


Про це йдеться в оприлюдненій Програмі діяльності уряду, яку проаналізував сайт ‘Сьогодні’.

‘Ми розвинемо єдину автоматизовану інформаційну систему, розгорнемо національну електронну транзитну систему і інтеграцію інформаційно-телекомунікаційних компонентів митниці, яка забезпечить обмін інформацією з митницями 35 країн Європейського регіону’, – йдеться в документі.

Уряд планує запустити програму авторизованих економічних операторів (АЕО) з не менш 300 заявами на статус АЕО в 2024 році, а також створити систему, яка не допустить порушень митного законодавства за допомогою електронізації процесів, повного відеоспостереження та використання сканерів/засобів безконтактного моніторингу.

Одна з цілей програми Кабміну – знизити грошові та часові витрати для добропорядного бізнесу на проходження митних процедур не менше ніж на 5% щорічно.

В тренді

Рада розблокувала закон про кешбек

Детальніше про плани уряду читайте на сайті ‘Сьогодні’ – Прожитковий мінімум вище 4000 грн, ремонт доріг і нові аеропорти – програма Кабміну на 5 років

Новини ‘Сьогодні’ писали, що 18 грудня 2018 рокуКабмін прийняв рішення про поділ Державної фіскальної служби на два окремих органи – митну та податкову служби. За підсумками конкурсів митницю очолив Максим Нефьодов, а податкову – Сергій Верланов.

Тим часом у вересні президентВолодимир Зеленський підписав закон ‘Про режим спільного транзиту і введення національної електронної транзитної системи’.

Коментарі у Facebook