Вячеслав Сокловий: ми захищаємо область від непрофесійних рішень уряду

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Одним з перших рішень обласної Ради 8 скликання були зміни до Регламенту обласної Ради:

  • систематизували роботу депутатів – тепер сесії відбуваються щомісяця;
  • скасували президію як орган, який не вносив конструктиву, а лише затягував розгляд питань;
  • скоротили кількість постійних комісій із тринадцяти до семи, до їх складу увійшли депутати, які глибоко та професійно розбираються в питаннях;
  • у виконавчому апараті Ради ліквідовано старі управління та створено нові, які не тільки забезпечують поточну діяльність Ради, а й працюють за конкретними напрямами.

Рік роботи показав правильність таких рішень. Сесії проводяться щомісяця. Питання не переставляються, а розглядаються, відповідно до порядку денного. Комісії працюють у плановому режимі. Питання не накопичуються, а розглядаються вчасно й оперативно. У нас не було жодного випадку, щоб у сесійній залі в день сесії не було кворуму. І що дуже важливо: проєкти рішень, які уже винесені на сесії – ухвалюються!”, – зауважив Вячеслав Соколовий.

На завершення голова обласної Ради відзначив, що основним їхнім досягненням є те, що сесії відбуваються щомісяця та 100% ухвалюються ті питання, які виносяться на пленарні засідання. 

«Сесія  це не шоу, а конструктивний майданчик для прийняття рішень. Це була наша ціль і ми її досягли»,  додав Соколовий.

Коментарі у Facebook