Українцям пропонують заробити на каштанах

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Українцям пропонують підзаробити на каштанах. Їх уже почали скуповувати в пунктах прийомувторинної сировини. За один кілограм пропонують дві гривні.


Новини ‘Сегодня’ вирішили назбирати каштанів і дізнатися, скільки часу йде, щоб заробити певну суму. За півгодини вийшло близько двох кілограмів каштанів. Здати каштани можна в пунктах прийому вторинної сировини. В одному з київських пунктів за два кілограми каштанів нам дають чесно зароблені чотири гривні.

У пункті кажуть: минулого року каштанів було більше, а охочих здати – цілі черги. Цього року каштани в дефіциті – вони дрібні, і їх мало.

‘Несуть дітвора, школярі, дошкільнята… З мамою гуляють, збирають, принесуть кілограма два’, – каже приймальник Олександр Ніколайчук.

Незважаючи на дефіцит сировини, ціна залишилася торішньою. Це одна з причин, чому люди не поспішають гнути спину, збираючи колючий горіх. Хоча є і ті, хто не знає про збір.

‘Дві гривні – це дуже мало, кілограм зібрати непросто, знайти треба алею, де багато каштанів’, – каже мешканка столиці.

‘Може і спробувала би збирати, тільки я вже не ходок’, – додає ще одна киянка.

‘Я й не знав, що їх приймають’, – дивується житель Києва.

Читайте також: Каштан vs платан на Крещатике. В Киеве продолжается скандал из-за символа города

Минулого року за сезон кияни здали 45 тонн каштанів. Збирають їх для лікарських і косметичних цілей.

‘З них роблять препарати, які поліпшують стан судин. Є таке слово – ‘венотонік’. Такий препарат покращує стан, це якраз на часі для жінок, хто ходить на високих підборах, у кого варикоз тощо’, – розповідає завідувач аптеки Олександр Ломака.

Збирати сировину можна ще тиждень-два, поки сезон. Зараз крім каштанів, купують ще й жолуді. Теж коштують дві гривні за кілограм.

Раніше новини ‘Сегодня’ також вирішили розібратися, як порожні пластикові пляшки можуть приносити дохід.

Коментарі у Facebook