У Вінниці продовжують облаштовувати місця для зупинки та стоянки автомобілів

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Протягом минулого року у Вінниці додатково облаштували 773 місця для зупинки та стоянки автомобілів. Таким чином,  на кінець минулого року вдалось наблизитись до позначки майже 10 тисяч місць. У тому числі 425 для паркування автомобілів, якими керують водії з інвалідністю, 99 – для стоянок таксі, 24 – для зупинки та стоянки автівок з електричними двигунами та 24 місця для паркування мотоциклів. 

Загальна потреба залишається досить великою.  Виходячи з європейського досвіду, потреба в паркувальних місцях Вінниці становить не менше ніж 62 900 машиномісць. Значної уваги потребує питання впорядкування хаотичного паркування автотранспорту в місті. Необхідним є створення паркувальних майданчиків на в’їздах у місто, зокрема для великогабаритного транспорту. 

Минулого року інспектори з паркування виявили майже 33 тисячі правопорушень. Загальна сума штрафів – понад 16 млн грн. Кошти від штрафів надходять до міського бюджету і спрямовуються на різні проєкти розвитку територіальної громади.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Нагадаємо, з 16 березня 2021 року інспектори з паркування почали евакуйовувати авто порушників. Таким чином, наприкінці 2021 року на штрафмайданчик Головного управління Національної поліції у Вінницький області евакуювали 181 автівку. 

Для комунікації із вінничанами працюють сторінка «Паркування Вінниця» у соціальній мережі Facebook та канали у месенджерах Telegram та Viber. Куди можна звертатись по всіх питаннях стосовно порушень правил паркування та за консультаціями.

Коментарі у Facebook