Велику Книгу-Казку, написану шрифтом Брайля презентують вінничанам

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

На базі фонду «Подільська громада» запрацював фонд «У театрі книжка оживає». Це підтримка одного всеукраїнського проекту, завдяки якому буде створено Велику Книгу-Казку, написану шрифтом Брайля двома мовами.

Про це повідомили у «Подільській громаді».

«Вказана Книга міститиме ілюстрації до автентичної української народної казки (у вигляді авторської віршованої театральної п’єси), виконані професійними художниками/цями Вінниці, а також вироби ужитково-прикладного мистецтва з різних етнографічних регіонів України. Текст для Книги-Казки написано двома мовами (українською та англійською) для популяризації фольклору та мистецтва України за її межами. Родзинкою Книги є написання тексту шрифтом Брайля: українським і англійським варіантами, для доступного самостійного опанування сюжету казки (у вигляді театральної п’єси) незрячими людьми в Україні та за кордоном. Очікується, що в перспективі Книга буде тиражуватися для майбутньої передачі примірників у заклади культури України та світу», – йдеться у повідомленні.

Співорганізаторами проєкту є навчальні заклади «Вінницький гуманітарний ліцей № 1 ім. М. І. Пирогова», «Вінницький ліцей № 4 ім. Д. І. Менделєєва» та «Вінницький ліцей № 15».

Фонд «Подільської громади» створив майданчик збору коштів для повноцінної реалізації проекту.

Благодійна організація Благодійний фонд «Подільська громада»

р/р UA 263204780000002600202188653 в АБ «Укргазбанк»
МФО 320478 ЄДРПОУ 35904183

з поміткою: «Безповоротна фінансова допомога для реалізації ТФ «У театрі книжка оживає».

Коментарі у Facebook