У Вінниці цього року планують відремонтувати 15 дворів

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Цього року департамент житлового господарства Вінницької міської ради продовжує ремонтувати прибудинкові території багатоквартирних будинків. В планах департаменту — відновлення 15 дворів.  До роботи планують приступити, орієнтовно, у квітні 2022 року.

Про це на сторінці у фейсбук повідомляє департамент житлового господарства Вінницької міської ради.

Ремонт планують комплексно. Зазвичай, це – асфальтування проїжджої частини, тротуарів, вимощення навколо будинку. Обов’язково передбачають бордюри з пониженням для доступності маломобільних груп населення. Також у дворах встановлять лавочки, облаштують парковки та виконають інші роботи, які ініціюють мешканці на умовах співфінансування.

”В першу чергу потрібно провести збори мешканців і записати в протокол зборів, що люди хочуть отримати. Це може бути розширення проїздів, асфальтування, нові лавки, дитячий майданчик тощо. Потім цей протокол разом з заявою на ім’я міського голови Сергія Моргунова потрібно передати через відділ звернень в Прозорому офісі. Після цього наші спеціалісти виходять на об’єкт, щоб його обстежити, визначити обсяг робіт, і включають ремонт двору в чергу”, – каже Роман Фурман Директор департаменту житлового господарства.

Наразі у загальноміській черзі на капремонти наразі 264 двори. З нею можна ознайомитись  на сайті Вінницької міської ради за посиланням – https://cutt.ly/rOJ7axp.

Також, Роман Фурман додав, що можна  просунутись у черзі, якщо жителі багатоповерхівки долучаються до співфінансування капремонту. І чим більша активність жителів, тим вищі шанси, що їхній двір швидше відремонтується.  

Умови співфінансування залишаються незмінними вже багато років: 30% від вартості проєкту сплачують співвласники, а решту – 70% – покриває міський бюджет.

Разом з тим, зі збільшенням кількості мешканців, які готові долучатись до співфінансування, ми також будемо дотримуватись почерговості, і ці обсяги розподіляти на кілька років, оскільки фінансування з бюджету теж має свої межі та особливості

Коментарі у Facebook