Вінницькі комунальники до Поминальних днів прибирають кладовища

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Працівники комунальних служб міста розпочали наводити лад до Поминальних днів на кладовищах Вінниці та приєднаних громад. Вони прибирають територію, вивозять сухе гілля, ремонтують та фарбують контейнери для сміття. А вінничани прибирають на могилах своїх рідних та близьких, аби до Поминальних днів вони були впорядковані. Про це повідомили у департаменті комунального господарства та благоустрою міської ради.

За українськими традиціями перший тиждень після Великодня вважається поминальним або провідним. У ці дні зазвичай впорядковують та прибирають могили рідних і близьких. У Вінниці є дев’ять кладовищ. Крім того, 17 кладовищ розташовані на територіях приєднаних громад. Аби встигнути на всіх навести лад, вінницькі комунальники ще кілька тижнів тому почали прибирання.

«Вже два тижні 40 працівників КП «Комбінат комунальних підприємств» ретельно прибирають цвинтарі Вінницької міської територіальної громади. Збирають та вивозять сміття, яке накопичилося за зиму, старі вінки та штучні квіти, залишки трави та гілля. Також наводять лад на міжквартальних шляхах та стежках. Крім того, ремонтують та фарбують контейнери для сміття. А мешканці громади прибирають могили своїх рідних», – говорить начальник відділу утримання об’єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Вячеслав Хілінський.

Він додає, що на кожному кладовищі є оголошення зі зверненням до жителів громади не приносити на могили штучні квіти.

«Вже не один рік ми звертаємось до вінничан з проханням не нести на кладовища штучні квіти. Адже їх в нашій країні не переробляють, і вони перетворюються на тонни пластикового сміття. В процесі розкладу пластик виділяє отруту в атмосферу, а спалення пластикових квітів забруднює повітря токсинами, і ми потім усі цим дихаємо. Альтернативний варіант пластиковим квітам – живі», – каже Вячеслав Хілінський.

Коментарі у Facebook