У проєкті бюджету 2020 відсутні “проривні ідеї” – економіст

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Фаховий економіст Олексій Кущ, аналізуючи проєкт Бюджету, не побачив рішень, які б сприяли “українському економічному диву”. Про це він розповів у коментарі “Укрінформу.

На його думку, виходячи із гасел, які свого часу виголосили представники нової влади, країна, зокрема, мала б розраховувати на кардинальні зміни фіскальної політики, реальну боротьбу з “тінізацією” економіки і негативними проявами лобізму. Насправді ж усього цього в Основному фінансовому документі країни ми, схоже, не побачимо. “Це розчарувало найбільше. Чи не буде податкової реформи, боротьби з тінню, податковим лобізмом фінансово-промислових груп і “контрабанди-стоп” на митниці? Інакше були б заплановані додаткові надходження до бюджету від цих заходів, а, скажімо, тільки боротьба з контрабандою могла б принести до 5 мільярдів доларів”, – вважає експерт.

Водночас економіст Олексій Кущ вважає: для того, аби підтримати громадян, влада повинна не лише дбати про підвищення їхніх доходів, а й про скорочення видатків домогосподарств – зокрема, на найбільш нагальні потреби. Приміром, експерт критикує уряд за те, що він не передбачив моделі зниження тарифного навантаження в умовах різкого падіння світових цін на природний газ. “Замість цього – загроза зростання тарифів на електроенергію для населення й заморожені соціальні стандарти”, – констатує Кущ.

Коментарі у Facebook