На Вінниччині суд не дозволив ветерану АТО отримати спадщину. Апеляція відновила справедливість

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Ветеран АТО з Тростянецького району не отримав спадок від матері, так як вчасно не подав документи на спадщину. Відомо, що чоловік на момент смерті матері проходив службу у зоні бойових дій. Як повідомляється на сайті Вінницького Апеляційного суду районний суд не розцінив військову службу як поважну підставу для причини невчасного подання документів.

Апеляційний суд із таким висновком не погодився, адже старший офіцер відділення запасу і кадрів З. із березня 2015-ого року по квітень 2016-ого проходив військову службу по частковій мобілізації. Це підтверджує довідка Тростянецького об’єднаного військового комісаріату. Матір же чоловіка померла у серпні 2015-ого.

Поважними підставами пропуску строку визнаються, зокрема, тривала хвороба спадкоємців, велика відстань між місцем постійного проживання спадкоємців і місцем знаходження спадкового майна, складні умови праці, які, зокрема, пов’язані з тривалими відрядженнями, в тому числі закордонними,перебування спадкоємців на строковій службі у складі Збройних сил України,необізнаність спадкоємців про наявність заповіту тощо. Втім, суд першої інстанції належної уваги на це не звернув.

.

Коментарі у Facebook