У Сабарові діє пункт, де переселенці та вінничани можуть безкоштовно отримати одяг, харчування тощо

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У приміщенні Вінницького міського клубу, що за адресою вул. Черняховського, 74, діє пункт, де люди можуть безкоштовно отримати одяг, їжу, дитячі візочки . Він працює з понеділка по суботу з 9.00 до 18.00. Неділя – вихідний. Громада Сабарова і кількох сусідніх сіл зібрали тут гуманітарну допомогу і роздають її не лише тим, хто утікав від війни, а й усім малозабезпеченим людям. Цей пункт працює з перших днів війни.


Про пункт розповіла голова Асоціації органів самоорганізації населення м. Вінниці Наталя Панчук. «Квартальний комітет у Сабарові вирізняється особливою згуртованістю,- розповідає заступниця голови Асоціації Інна Вітенко. – Завдяки їхній гостинності переселенці почуваються добре і хоча б трохи відволікаються від тієї трагедії, котра їх спіткала. Тут вони отримують не лише гуманітарну допомогу, а й душевне, людське ставлення».

Поділилась спогадами про початок роботи пункту голова комітету мікрорайону Валентина Мельник.

«Як тільки розпочалась війна, люди самі почали приносили до нашого клубу закрутки, одяг, картоплю і навіть дрова. Чоловіки відразу ж зорганізувалися у місцеву самооборону, – каже голова квартального комітету Валентина Мельник. – Наші друзі з Кельце (Польща) надсилали для дітей усе необхідне: від дитячих підгузків та харчування до манежів та візочків. Зараз на території Сабарова проживає двісті переселенців. Хтось затримується надовго, інші – на кілька днів чи тижнів. Приїжджали люди з Києва, Ірпіня, Бучі, Вознесенська. Вони вже поїхали. А зараз у нас Харків, Херсон, Донеччина, Краматорськ, Сіверодонецьк. Ми приймали цих людей навіть посеред ночі, по дзвінку. Приходили до клубу і одягали, бо люди утікали від бомб у чому були… Поселяли скрізь, де була можливість. Дехто живе в нас досить довго, дорослі навіть знайшли роботу, діти навчаються у вінницьких школах онлайн».

Валентина Мельник зазначає: «Ми не волонтерська організація. Ми просто громада мікрорайону Сабарів, яка хоче допомагати переселенцям. Я навіть сама не сподівалася, що всі в одну мить стануть такими згуртованими, ніхто не розгубився. В одному з будинків увесь нижній поверх перетворили на велику кухню, де готують їжу для територіальної оборони, для усіх, хто потребував. Перебираємо одяг і те, що зношене, віддаємо волонтерським центрам для виготовлення захисних сіток. Почувши про те, як ми допомагаємо, волонтери самі знаходили нас і привозили нам навіть хліб та молоко з районів. Люди були дуже вдячні».

Коментарі у Facebook