Спочатку дайте європейські зарплати лікарям, тоді буде навчання як у Європі: Комаров роз’яснив міністру про несправедливість навчання у медичних вишах

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

22 листопада, під час ефіру “ Свобода слова з Савіком Шустером” лікар-педіатр Комаровський виступив на ток-шоу, де розповів про брак реформи медичної освіти. Зокрема, під час промови він звернувся до міністерки охорони здоров’я Зоряни Скалецької щодо проблеми збільшення проходження інтернатури для студентів-медиків.

“Дітям, які прийшли в медінститут, кажуть,що у всій Європі вчаться 12 років. От ви зараз 6 років будете навчатися, а потім 3 роки інтернатура, 3 роки резидентура і будете як в Європі. Якщо ви хочете, щоб студенти-медики  навчалися як в Європі, тоді зарплата повинна бути відповідна – європейська.” — розповів Комаровський.

Також він заявив, що для молоді навчатися ще 6 років, щоб потім стати лікарем із зарплатою в 3-5 тисяч гривень —  це безперспективно.

 “Якби мені було 23 роки і мені таке сказали. Я краще буду 6 років навчаться в Чехії, Словаччині, Польщі. І стану там європейським лікарем 100%”, —  обурився Комаровський.

Нагадаємо, реформу інтернатури Міністерство охорони здоров’я планує провести у 2020 році. Відповідно, планується збільшенням періоду проходження інтернатури до 3 років, повернення примусового відпрацювання бюджетниками та скорочення медичних спеціальностей з 34 до 13.

Раніше, студенти-медики по всій Україні виходили з протестом проти реформи МОН.

Коментарі у Facebook