Як власник “Льодового клубу” хотів закатати невдалий бізнес за 34 мільйони місту?

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

29 листопада, Вінницька міська рада відмовилася від законного права викупити приміщення торгово-розважального комплексу “Льодовий клуб”.  У департаменті комунального майна пояснили: купівля такого об’єкта за 34 мільйони гривень — це недоцільне використання коштів. Холодильне обладнання, яке використовується вже більше 10 років  — сильно зношене. І за таку ціну простіше з нуля збудувати новий каток, ніж витрачати такі гігантські суми.

Здавалося, питання на цьому закрите. Проте це не кінець історії. Останнім часом вінничани могли читати заголовки, що в закритті льодового катка винна саме міська влада, а не місцевий підприємець, який вирішив продати бізнес і звалити з міста.І схоже це все робилося, щоб дорожче продати вживане приміщення 

З чого все почалося?

Власником приміщення  “Льодового клубу” є ТОВ “Галактика відпочинку”. Як повідомляється у матеріалі “20 хвилин”, володарі “Льодового клубу” вирішили з особистих обставин переїхати в інше місто і продати бізнес.

При цьому вони обрали надзвичайно цікаву тактику. Власники не просто захотіли продати приміщення і на цьому завершити свою підприємницьку діяльність у місті. Вони зробили з цього своєрідний перфоменс та політичну акцію в одному флаконі. Увесь час у вінницькому медіапросторі активно продукувалися замовні матеріали, де під виглядом захисту дитячої команди з хокею, бізнесмени лобіювали власні інтереси.

У жодному такому матеріалі, не йшлося про те, що з бюджету міста кожного року виділяють майже мільйон гривень на місцевий хокейний клуб “Патріот”. І це при тому, що місце для тренування вже знайшли. Вінницькі хокеїсти гратимуть на льодовому катку в ТЦ “Мегамолл”. 

Комуналізація замість приватизації

34 мільйони на “Льодовий клуб” — це занадто велика розкіш для міста, яке ще нещодавно через борги водоканалу декілька раз могла залишитися без водопостачання. При цьому ці кошти підуть тільки на те, щоб зробити приміщення комунальним . Зараз навпаки активно приватизують державні підприємства.  Ще не відомо скільки мільйонів гривень коштуватиме обслуговування об’єкту, зарплати для персоналу. І знову очікування декілька десятків років на ймовірну самоокупність закладу.

У підсумку, така розвага, як комунальний льодовий каток, коштує  дорожче, ніж річний бюджет дитячих юнацьких спортивних шкіл. А це 17 ДЮСШ міста, які діють на постійній основі. Нехай краще власники “Льодового” розпродають своє застріле холодильне обладнання та не тероризують простір міста сумнівними ідеями. 

Коментарі у Facebook