На Кубку світу зі стрільби кульової вінничанин Олексій Денисюк виборов золоту медаль

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Паралімпієць із Вінниці Олексій Денисюк виборов золоту медаль у вправі Р5 (швидкісна стрільба з пневматичного пістолета на 10 метрів, змішана дисципліна, клас SH1). Перемогу вінничанин здобув у передостанній день змагань. Вони проходили у Мюнхені (Німеччина).

У цьому Кубку світу брали участь 220 спортсменів із 33 країн. Україна представлена лише вісьмома парастрілками, серед яких і вінничанин.

«Направду наші вінницькі спортсмени щоразу підіймаються на п’єдестал пошани та засвідчують незламність тіла та духу українців, які завжди мужньо борються за свою перемогу», – говорить голова комітету по фізичній культурі і спорту міської ради Сергій Краєвський.


Зауважимо, що Олексій Денисюк – майстер спорту України міжнародного класу, призер Паралімпійських ігор та чемпіон Кубка світу з кульової стрільби серед спортсменів із ураженням опорно-рухового апарату.

Спортсмен займається стрільбою кульовою у Вінницькому регіональному центрі фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт». Олексій срібний та бронзовий призер Кубка світу 2015 року. Срібний та бронзовий призер Кубків світу 2016 року. Бронзовий призер XV Літніх Паралімпійських ігор у Ріо 2016 зі стрільби з пістолета на 50 м, P4 (змішані, SH1). Бронзовий призер XV Літніх Паралімпійських ігор у Токіо 2020 зі стрільби з пневматичного пістолета на 25 м, (змішані, SH1).

Спортсмен у складі збірної команди України завоював 5 нагород, із них дві золотих, одна срібна та дві бронзових.

Коментарі у Facebook