Чотири громади з Баварії передали Вінниці рентгенівський мобільний апарат, який вже працює в одній з лікарень міста

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вінничан продовжують підтримувати громади з різних країн східної Європи. В липні до Вінниці прибув з Баварії рентгенівський мобільний апарат типу С-арка з електронно-оптичним перетворювачем. Наразі він вже встановлений в операційній МКЛ ШМД і використовується хірургами.

Його особливість в тому, що апарат допомагає під час оперативних втручань візуалізовувати розташування кісткових уламків та знаходити і видаляти осколки. Апарат вже використовувався під час надання медичної допомоги постраждалим внаслідок ракетного удару по Вінниці 14 липня.


Рентгенівське обладнання передали Вінниці мешканці чотирьох громад Німеччини: Поллінг (міський голова Мартін Папе), Бернрід (міський голова Георг Малтерер), Пель (міський голова Вернер Грюнбауер), Роттенбург (міський голова Маркус Бадер).

Раніше, у квітні 2022 року, очільниками трьох з цих містечок – Маркус Бадер, Вернер Грюнбауер та Георг Малтерер – особисто приїздили до Вінниці, щоб налагодити ефективну роботу в гуманітарному напрямі на постійній основі. Тоді німецькі партнери привезли з собою автобус, наповнений продуктами харчування тривалого зберігання та медикаментами, у тому числі дефіцитними кровозамінниками.

«Надзвичайно цінуємо підтримку, яку надають Вінниці наші партнери з Баварії. Така допомога є дуже важливою, адже допомагає рятувати життя українців. Вдячний колегам із чотирьох громад регіону Вайльгайм-Шонгау у Баварії за прояв солідарності з українським народом, який проявляється через їхню гуманітарну місію. Нас познайомила війна, але маю надію, що і в мирний час ми будемо й далі розбудовувати зв’язки з Баварією», – каже Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook