Стало відомо коли відбудеться зустріч Зеленського з Путіним

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Зустріч президента України Володимира Зеленського та Росії Володимира Путіна відбудеться вже після заходів у нормандському форматі. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на власні джерела.

Раніше стало відомо, що перед “нормандськими переговорами” відбудуться зустрічі із Еммануелем Макроном і Ангелою Меркель.

Також “Європейська правда” повідомляє, що Путін буде проводити окремі переговори тет-а-тет з канцлером Німеччини та президентом Франції. Після завершення всіх цих двосторонніх переговорів лідери підуть на спільну зустріч “нормандської четвірки”.

Примітно, що двосторонньої зустрічі Зеленський-Путін у цей час не заплановано.

Однак вже після зустрічі “четвірки” та після спільної пресконференції Меркель, Макрона Зеленського та Путіна мають відбутися окремі переговори президентів України та Росії. Даних про їхню заплановану тривалість немає.

Те, що ця зустріч не буде поєднана із чотиристороннім нормандським форматом, дозволяє припустити, що буде йтися про питання, не пов’язані із виконанням Мінських домовленостей. Раніше публічно називали одне таке питання – газові переговори. Українська сторона неодноразово визнавала, що у разі ініціативи з боку РФ буде готова обговорити газове питання на зустрічі в Парижі.

Офіс президента вранці 9 грудня повідомив, що  в понеділок президент Володимир Зеленський у Парижі матиме зустріч у Нормандському форматі з лідерами Німеччини, Франції та Росії, щоб обговорити можливі кроки до встановлення миру на Донбасі.

Коментарі у Facebook