У Вінниці реалізують унікальний проєкт з підтримки соціального бізнесу

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Програма з підтримки соціального підприємництва передбачає розвиток підприємницьких проєктів, які спрямовані на позитивні зміни у суспільстві. Наразі – це єдиний в Україні подібний програмний документ.

11 грудня, у приміщенні Вінницької міської ради відбулося перше обговорення змісту Програми з місцевими підприємцями, бізнес-асоціаціями, громадськими організаціями та освітянами. Як повідомляють у прес-службі Вінницької міської ради, це вже не перша зустріч робочої групи. Раніше вони вже проводили обговорення програмного документу у фокус-групах.

Також директор департаменту економіки та інвестицій Віталій Погосян розповів, що у листопаді у Вінниці вже розпочали навчальний проект з підприємництва для ветеранів АТО та ООС. Він триватиме до січня наступного року.

“Ми бачимо що дійсно є запит з боку вінничан на подібні проекти, адже у місті є багато ідейних людей, які шукають реалізації у малому та середньому підприємництві, водночас створюючи додатковий соціальний ефект”, – розповів Віталій Погосян

Також повідомляється, що досвіду розробки чи впровадження подібних Програм в державі ще не було. Водночас, у більшості передових країн світу підтримка розвитку соціального підприємництва є важливою складовою діяльності урядів та муніципалітетів. 
“Вінниця перше місто в Україні, яке вирішило системно підійти до підтримки розвитку соціального підприємництва. У країнах Європи близько десяти відсотків підприємств, становить саме соціальне підприємництво, а їх кількість постійно зростає”, – розповіли експерти Проекту ПРОМІС. 

Коментарі у Facebook