Скарбничка перемог Вінницької дитячої музичної школи № 2 поповнилась нагородами Всеукраїнського відкритого конкурсу «Обдаровані»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Так, домристка Світлана Піскова на конкурсі демонструючи високу виконавську майстерність та гармонійність звучання домри отримала Гран-прі й грошову винагороду в розмірі 1000 грн (концертмейстер Ліпська С.Л.). Разом із родиною вона закупила продукти, виготовила солодкі смаколики, які надіслала військовим. Конкурс видався переможним і для домристки Катерини Кравчук. Вона стала лауреаткою І премії. Її концертмейстер – Інна Сергеєва.


Дівчатка з першого класу – відмінниці, постійно беруть участь у міжнародних та всеукраїнських конкурсах і за свої досягнення у музиці два роки поспіль отримували стипендії міського голови.

Викладачка домристок Валентина Піскова каже: «Мої учениці займаються вже 7 років. Вони із завзятістю ставляться до навчання, а особливо виступів». А ще пані Валентина розповіла, що Світлана Піскова з родини спадкових музикантів, переважно всі грають на домрі. А разом із Катериною Кравчук цей народний інструмент опановує й її сестричка-двійнятко – Вікторія, з якою вони виступають у дуеті. Іноді всі дівчатка об’єднуються у тріо. Також вони є учасницями зразкового ансамблю «Дзвінкі струни домри».

Виступ обдарованих вінницьких музикантів у Всеукраїнському конкурсі став призовим і в номінації «баян», де музичну школу представили – Артем Сорока та Владислав Пилипчук. Артем отримав диплом Gradus ad Parnassum за наполегливість у прагненні до майстерності, а Владислав став лауреатом І премії.

Надія Богданова, викладачка хлопців каже, що вони надзвичайно талановиті. «Кожного у музику привів свій шлях. Артем з малку чув, як грає дідусь на баяні, йому сподобалося звучання, тож уже шостий рік опановує гру на цьому інструменті. А Влад мріє писати музику, планує з нею пов”язати своє життя. Він навчається у школі восьмий рік. За цей час неодноразово ставав лауреатом міських, обласних, всеукраїнських, міжнародних конкурсів та стипендіатом міського голови».

Обоє конкурсантів займаються у шкільному оркестрі баяністів і акордеоністів під керівництвом Надії Богданової.

Коментарі у Facebook