Вінничани облаштували укриття з усіма зручностями

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Перечікують люди тривогу в кількох кімнатах цокольного поверху багатоповерхівки. Їх для зручності обладнали спальними та місцями для сидіння. Зняти напруження допомагають тренажери. А для тих, хто завжди має гарний апетит, працює повноцінна кухня.

Ще десять років тому цей будинок був звичайною висоткою. Сьогодні – чи не найзразковіший у Вінниці. Від даху до цокольного поверху, в якому мешканці облаштували укриття. Вирішили зробити його по-домашньому затишним. 

Все облаштували своїми силами, бо других варіантів немає. Я поговорив з людьми й вони зрозуміли, що треба один одному допомагати, бо ми все можемо зробити самостійно, – каже голова ОСББ Олег Побірський.

У сховище провели світло та пофарбували стіни. Є тут і санвузол, і душ. А ще дві електроплити та балон із газом.

Всі разом облаштовували наше сховище, – каже мешканка будинку Альона. – Спускаємося сюди щоразу, як оголошують тривогу. Бо ж від того, що трапилося біля “Ювілейного” ніхто не застрахований.

Вінничани облаштували укриття з усіма зручностями

Кожна людина сама відповідає за своє життя. Це – наша власна безпека. Безпека моєї дитини в першу чергу. Адже хто за неї має думати як не я? І в нашому сховищі я почуваю себе в безпеці, – додає інша мешканка будинку Оксана.

Перечікують люди тривогу в кількох кімнатах. Їх для зручності обладнали спальними та сидячими місцями. Зняти напруження допоможуть тренажери. А для тих, хто завжди має гарний апетит, працює повноцінна кухня.

В укритті продумали все до дрібниць. Про всяк випадок придбали п’ять керосинових каганців.

Якщо не буде електрики, то керосин дасть освітлення і діткам вже не буде лячно у темряві, – говорить голова ОСББ.

Безпека у мешканців цього будинку – на першому місці. Тому й вирішили взяти участь у конкурсі «Укриття для життя» від фонду «Подільська громада». 

В цьому конкурсі ми виграли. До грошей, які нам перерахували, а це 10 тис. грн, додали ще шість тисяч і придбали каналізаційний насос, а також шість вогнегасників, – говорить Олег Побірський.

Попри те, що готуються до найгіршого, оптимізму та віри в перемогу люди не втрачають. Навіть у сховище принесли державний прапор. 

Вінничани облаштували укриття з усіма зручностями

До екстрених ситуацій підготували й подвір’я висотки. Встановили там критий мангал. А поряд – стратегічний запас дровенят.

Голова ОСББ каже, мешканці тут живуть, як одна велика родина. Допомагають один одному та підтримують. Тому й змогли перетворити свій дім на надійну фортецю.

Коментарі у Facebook