Які нові проєкти з’являться у Вінниці наступного року?

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

У 2020 році у місті планується розширення охоплення велопрокату “Некстбайк”, закупівля десяти нових автобусів та запуск 5-ти нових тролейбусів власного виробництва. Про це йдеться у проєкті рішення міської ради “Програми економічного і соціального розвитку Вінницької міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік”.

Транспортна інфраструктура

Місцева влада планує закупити 10 автобусів середньої місткості. Всього у Вінниці функціонують 60 автобусів українського виробництва на 19 міських маршрутах .

Також “Вінницька транспортна компанія” планує виробництво 5-ти нових тролейбусів “VinLine”.  У 2019 році вже 2 вінницькі тролейбуси повноцінно їздять по місту, а також ще два планують завершити до кінця року.

У 2020 році оновлення стосуватиметьмя також велоінфраструктури міста. Так, наступного року велопрокат “Nextbike” поповниться 80-ма новими велосипедами, також відкриє 10 нових станцій

Освітній напрямок

У вінницьких школах планують зменшити вартість харчування. Це стсуватиметься навчальних заклдів, які співпрацюють з комунальними підприємствами “Школяр” та “Меридіан”. Як повідомляють у міській раді, це стане можливим за рахунок звільнення від оплати за комунальні послуги та оренду обладнення. Передбачається, що витрати покриватиме Вінницька громада, за кошти передбачені на утримання закладів освіти.

Дитячий садочок на розі вул. Ватутіна/Миколи Битинського планують відкрити вже у наступном році та забезпечити усім необхідним. Відомо, що заклад буде розрахований на шість груп дошкільнят.

Культурний напрямок

Як повідомляють у департаменті культури Вінницкої міської ради на тереиторії Замкової гори планують провести цикл просвітницько-розважальних заходів під назвою “Легенди міста над Бугом”. Цей проєкт розповідатиме історію Замкової гори через історичну реконструкцію, яка відтворює події 16-17 століття.

Також у 2020 році організовують Міжнародний фестиваль хорового мистецтва на честь почесного громадянина Вінниці В.І. Газінського. Учасниками фестивалю стануть академічні українські та закордонні хорові виконавці-корифеї.

У будівлі Музею тимчасової столиці УНР планують провести реставрацію та ремонтні роботи. .

Соціальний напрям

Житловий будинок на 80 квартир для пільгової категорії населення вже у наступному році з’явиться у Вінниці. Віни розташовуватиметься на вул. Маяковського.

У будинку 60% квартир належатиме працівникам бюджетної сфери та комунальних підприємств, 20% – учасникам АТО та ВПО, 8% – молодим сім’ям тощо. Наразі в рамках Програми «Муніципальне житло Вінницької міської об’єднаної територіальної громади» вже здали вісім будов.

Коментарі у Facebook