Сергій Моргунов: Чергове релоковане підприємство з Харківщини створило понад 200 робочих місць у Вінниці

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Напередодні Дня машинобудівника Вінницькій міський голова Сергій Моргунов привітав спеціалістів заводу “Маяк” та підприємства “Укпостач”, яке нещодавно релокувалося до Вінниці з Харківщини.

Міський голова подякував підприємцям та спеціалістам з машинобудування за роботу і побажав їм та їхнім родинам швидкого наближення Перемоги, здоров’я, оптимізму і позитиву. Сергій Моргунов зазначив, що крім фронту, де Збройні Сили боронять нашу державу, є ще й економічний фронт. Тож без створення робочих місць, без виплати заробітної плати, в тому числі виплати податків не можна буде підтримувати обороноздатність і розвиток нашої країни в цілому.


“Дуже важливо, що з початку війни «Маяк» не скоротив ні одної людини – це робочі місця і підтримка родин. Навіть 30 чоловік вже з початку війни було працевлаштовано на цьому підприємстві. Тим часом компанія, яка нещодавно релокувалася у Вінницю – “Укпостач” за неповний місяць створила 223 робочих місця і з них 134 – це вінничани. Чудово, що вони залучають мешканців територіальної громади до роботи. Також хочу додати, що це підприємство зареєструвалось безпосередньо у місті Вінниці. Знову ж таки, це сплата податків. Загалом у нашій громаді вже 135 переселених бізнесів. І наше завдання – допомагати всіляко таким підприємствам, зокрема з налагодженням логістичних зв’язків, зменшенням проходження різних бюрократичних процедур, наданням можливості і пошуку місця для проживання тих працівників, які приїхали разом з релокованими підприємствами, допомога у підключенні до відповідних мереж тощо”.

Підприємство “УКпостач”, яке знайшло прихисток у Вінниці було обстріляне ракетами у Дергачах Харківської області. У нашому місті налагодили виробництво пивних охолоджувачів та “ретейлівського” обладнання. Після вимушеного переїзду тут створили понад 200 робочих місць як для вінничан, так і для вимушених переселенців.

“Це якраз те підприємство групи компаній UBC, з яким ми плідно працювали з 2014 року. В нашому індустріальному парку є компанія “Грін Кул”, яка в 2014 році теж була змушена тікати з Криму. Так сталося, що й підприємство “Укпостач”, яке знаходилося в Дергачах, потрапило в зону активних військових дій. Можна тільки уявити, яких зусиль вартувало перевезти підприємство, зберегти обладнання і, найголовніше – людей”, – каже Сергій Моргунов.

Виконавчий директор ПРАТ “Укпостач” Анатолій Мельничук розповів, що за місяць після переїзду у Вінницю складські приміщення, де спершу розмістили обладнання, перетворилися на виробництво.

“Наразі в нас працюють понад 200 людей. Частина працює віддалено, серед працівників – вінничани та переселенці з Харківської області. Нині наше підприємство в Дергачах обстріляне ракетами, його можливо відремонтувати, але для цього потрібно, щоб завершилася війна, – каже Анатолій Мельничук. – Міська влада вражає своєю увагою та піклуванням. Дякую за привітання і сподіваюся на плідну співпрацю”.

Продуктивно продовжує працювати й відомий вінницький завод “Маяк”. Навіть попри складнощі з логістичними шляхами та пошуками нових постачальників сировини, керівництво заводу створює нові робочі місця, збільшує обсяги виробництва і вже будує плани на майбутнє, зокрема, як “заходити” в 2023 рік.

“Ми також були у підвішеному стані, коли почалася так звана «військова спецоперація». Багато “полетіло” – логістика, доставити комплектуючі було неможливо, з металом проблеми, інфляція, курс валют тощо. Але ми якось викрутилися, підтягнулися, в числі перших почали завозити продукцію новими логістичними маршрутами…Ми швидко переорієнтувалися на Туреччину, оскільки поставки з «Запоріжсталі» припинилися. Завдяки попиту на наше виробництво та можливості працювати в 2-3 зміни, ми підвищуємо зарплату людям. Думаю, на кінець року можемо мати непогані перспективи – але все залежить від ситуації, яка буде в країні. Проводимо закупки на перший квартал і півріччя наступного року, змінюємо постачальників”, – сказав голова правління ПРАТ Вінницький завод “Маяк” Василь Терліковський.

Коментарі у Facebook