ЄС за жодних умов не визнає результатів “референдумів”

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

ЄС за жодних умов не визнає результатів “референдумів”, які Російська Федерація намагається організувати на тимчасово окупованих територіях України, а всі причетні до них будуть притягнуті до відповідальності.

Про це під час слухань у Комітеті закордонних справ Європарламенту заявив заступник директора Європейської служби зовнішніх дій по Східній Європі та Центральній Азії Люк П’єр Девін, повідомляє Укрінформ.

За його словами РФ, намагається повторити події 2014 року та сценарій в Криму і проводить ці фейкові референдуми в Донецькій, Луганській, Херсонській та у Запорізькій областях, навіть попри те, що її війська не контролюють всю цю територію.

“При цьому Росія знову погрожує Україні ядерною зброєю, та скористалася для цього навіть платформою ГА ООН минулого тижня. Очевидно, що всі, хто причетний до проведення “референдумів”, будуть притягнуті до відповідальності. Це буде приводом для додаткових обмежувальних заходів”, — наголосив Девін.

Він зазначив, що подальші санкції ЄС проти РФ включатимуть нові обмеження на експортно-імпортні операції, охоплять нові сектори економіки та розширять чинні секторальні обмеження, а також доповнять санкційний список фізичних осіб та компаній, до яких включатимуть, у тому числі причетних до організації фейкових референдумів.

“Вони проводили подібний “референдум” в Криму у 2014 році та вважали Крим частиною Росії. Безумовно, ми жодним чином цього не визнаємо. Але, зауважте, – з початку російської агресивної війни Україна вже завдавала ударів по об’єктах в Криму. Тож я не вважаю, що потрібно надалі загострювати риторику навколо цього питання та навколо ядерних погроз Росії. Обговорення цієї теми вже доволі активно триває між ядерними державами”, — сказав Девін.

Раніше високий представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель зазначив, що проти Росії можуть бути запроваджені нові обмеження у зв’язку з оголошеннями щодо проведення так званих референдумів у Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях України.

Коментарі у Facebook