Вінницькі енергетики беруть участь в проєкті «Твіннінг в сфері централізованого теплопостачання»

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Твіннінг здійснюється за підтримки Міністерства закордонних справ Фінляндії та фінансується за рахунок гранту Фінсько-Українського Трастового фонду та адмініструється Північною екологічною корпорацією (НЕФКО).

Так, наприкінці вересня, у рамках реалізації чергового етапу проєкту працівники Вінницької міської ради та комунального підприємства «Вінницяміськтеплоенерго» відвідали фінське місто Іматра, де, під час робочих зустрічей, детально ознайомилась з різноманітними технологічними процесами експлуатації твердопаливних джерел теплової енергії Imatran Lämpö Oy.


У рамках зустрічі було детально пропрацьовано можливість використання альтернативного палива більш низької якості. Це дозволить зменшити витрати на закупівлю палива та дозволить збільшити ефективність твердопаливних котельнь. Також з фінськими партнерами було опрацьовано практичні навички в демонстраційному програмному комплексі, розробленому KPA Unicon, щодо процесів закупівлі, приймання та обчислення собівартості продукції біопалива, що поставляється з різних представництв регіону.

«Ми поступово впроваджуємо європейські стандарти у сферу централізованого теплопостачання, – каже директор департаменту міського господарства Віталій Місецький. – Саме завдяки технологіям поводження з низькоякісною біомасою ми зможемо, у подальшому, більш ефективно експлуатувати та модернізувати наявні твердопаливні котельні. У свою чергу це дозволить підвищити їх надійність, якість та ефективність. Також це зменшить витрати на закупівлю палива.

Коментарі у Facebook