Путін назвав Україну сільською територією Росії, а Зеленського колегою

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Путін  заявив, що південь та східна частина України – це споконвічно російські території. Також президент Росії вважає “некоректним” оцінювати якості Володимира Зеленського.

19 грудня, Путін дав підсумкову прес-конференцію та відповів на питання журналістів про Україну та її президента. Про це повідомляє “Українська правда”

Так, Путін звинуватив Леніна у здачі Україні нібито “російських” територій Причорномор’я та сходу:  “Що запропонував Володимир Ілліч Ленін? Він запропонував не федерацію, а конфедерацію. За його рішенням, етноси були прив’язані до конкретних територій і отримали право виходу зі складу Радянського Союзу.

Але в ході створення радянського союзу споконвічно російські території, які до України взагалі не мали ніякого відношення, все Причорномор’я, західні землі російські були передані Україні з дивним формулюванням “для підвищення процентного співвідношення пролетаріату в Україні”, тому що Україна була сільською територією.

На запитання про те, як президент РФ оцінює Зеленського, Путін відмовився відповідати.

“Я завжди ухиляюся від таких відповідей, вважаю некоректним давати характеристики своїм колегам. Якщо ви звернули увагу, я навіть не даю ніколи характеристик колишнім лідерам відповідних країн, які пішли зі своїх постів… Нумо давати характеристики історичним особистостям. Стосовно діючих у мене якось язик не повертається” – сказав Путін.

Нагадаємо, раніше  президент України Володимира Зеленський і президент РФ Володимира Путін провели зустріч в рамках “нормандського формату”. За словами Зеленського, із Путіним не вдалося домовитися про новий контракт щодо транзиту газу, президенти узгодили новий обмін за формулою “всіх на всіх”, розмежування на трьох нових ділянках на Донбасі.

Коментарі у Facebook