Держзрада та колабораціонізм – судитимуть трьох чоловіків, які працювали на ворога

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вінницькою обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальні акти стосовно трьох українців за обвинуваченням у державній зраді та колабораціонізмі. У разі доведення їхньої винуватості в суді, їм загрожує покарання від 12 років до довічного позбавлення волі.

Про це повідомили у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

Обвинувачені – двоє жителів Луганської та один Донецької областей – достовірно знаючи про свій громадянський статус, факт збройної агресії рф проти України, вчинили злочинний умисел, спрямований на завдання шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України.

Один з обвинувачених добровільно погодився на заняття посади «заместителя начальника отдела интендантского комунально-бытового обеспечения Старобельскго СИЗО УИН МВД ЛНР», на якій забезпечував функціонування ізолятора, відповідав за охорону, обшуки.

Інший фігурант зайняв посаду «руководителя прокуратуры Кременского района ЛНР» у місті Кремінна Луганської області, де здійснював повноваження прокурора в системі нелегітимного органу влади. Зокрема він проводив зустрічі з населенням, пресконференції, роздачу гуманітарної допомоги тощо. Вказаний громадянин ніколи не був працівником органів прокуратури України.

Третій від 2016 року у званні єфрейтора на посаді старшого навідника служить у підрозділі незаконного збройного формування – терористична організація «донецька народна республіка», у складі якого брав участь у бойових діях проти Збройних сил України.

Стороною обвинувачення сформована достатня доказова база для притягнення вказаних громадян до кримінальної відповідальності за вчинені злочини.

У разі доведення їхньої винуватості в судовому порядку їм загрожує покарання від 12 років до довічного позбавлення волі.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалося слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Коментарі у Facebook