Електроенергії може не бути днями: ДТЕК готується до “планових вмикань” світла

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Зараз в Україні майже половина громадян залишається без світла.

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук повідомив, що в Київській області електроенергії може не бути днями.

Про це він сказав в ефірі інформаційного телемарафону, зазначивши при цьому, що, ймовірно, в деяких районах будуть вводити не планові відключення електроенергії, а планові вмикання.

“І, на жаль, кількість годин, протягом яких можуть бути ці планові вмикання, поки дуже коротка – це дві-три години максимум”, – зазначив глава ДТЕК.

Крім того, Сахарук повідомив, що після ворожих обстрілів було влучання в одну з українських теплоелектростанцій, яка припинила працювати через пошкодження.

“Ситуація дуже складна. Вона поки контрольована, але дуже складна. Росіяни завдали дуже серйозної шкоди об’єктам передачі. Це підстанціям, які передають електроенергію з одного району в інший, через які живляться багато областей і в центрі, і на заході”, – сказав Сахарук.

За його інформацією, зараз в середньому по країні близько 40% споживачів залишаються без світла. І поки не відомо, коли цей відсоток буде зменшуватися.

Водночас радник голови Одеської ОВА Сергій Братчук з посиланням на Генерального директора ДТЕК Одеські електромережі Дмитра Григор’єва повідомив, що екстрені відключення можуть тривати ще тиждень, поки ситуація не стабілізується.

“Ті будинки та вулиці, на електромережах яких немає критично важливих об’єктів – не отримають електрики до стабілізації ситуації. На це може піти ще тиждень. Ситуація з енергетичними системами в країні – критична. І поки вона не стабілізується – споживачі не отримують електрики”, – заявив Григор’єв.

Коментарі у Facebook