З Вінниці відправлять 20 металевих пічок-буржуйок для наших захисників та захисниць на передовій

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Виготовили металеві пічки для бійців вінницькі майстри, на замовлення депутатів міської ради. У межах акції “Тепло від дому до окопу” буржуйки передють до міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

Як розповів секретар міської ради Павло Яблонський, це лише початок, у майбутньому планують виготовляти більше буржуйок для військовослужбовців.

У березні, коли розпочалась повномасштабна війна, вінницька міська рада і облрада в особі Сергія Моргунова і Вячеслава Соколового, підписали рішення про створення Міжрегіонального гуманітарного штабу. Його очолив Володимир Гройсман. Впродовж 9 місяців штаб допоміг багатьом громадам: Харкову, Маріуполю, Чернігову, Миколаєву та іншим. Тож, з приходом зими, гуманітарний штаб започаткував проєкт, щоб зібрати буржуйки й передати нашим хлопцям, які зараз на передовій. І депутати міської ради до цього долучились, – розповів Павло Яблонський. 

Металеві пічки полегшать побут вінницьких підрозділів, які перебувають у зоні бойових дій. За допомогою них наші воїни зможуть зігрітись, просушити одяг і приготувати гарячу їжу. Разом з буржуйками на передову передадуть також домашню випічку і смаколики. За словами депутатки міської ради Світлани Василюк, акція “Тепло від дому до окопу”, започаткована Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом, безстрокова. Долучатися до неї запрошують усіх небайдужих, адже наші захисники на фронті з нетерпінням чекають на таку допомогу.

Це для наших хлопців просто необхідно, бо ми завдячуємо їм, що можемо жити й працювати на перемогу. Хочу, щоб наші військові після важкого дня могли повернутись у свій бліндаж і висушити одяг та заварити чашку гарячого чаю на буржуйці. Потрібно, щоб захисники і захисниці були обігріті нашим теплом. Бо завдяки їм сьогодні твориться наша спільна перемога, – каже пані Світлана. 

Коментарі у Facebook