Відбулись шахові турніри «Вінницькі веремії» та «Кубок Поділля». Хто виборов перемогу?

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

«Боротьба видалась напруженою та безкомпромісною, до останнього туру не було зрозуміло хто посяде, яке місце», – говорить директор Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 6 Микола Бондар.

Він зазначив, що після четвертого туру змагання лідерську позицію займав вінничанин Данило Формос, а в 5 і 6 її перехопив Вадим Степанов із Донеччини, після 7 туру вінничанин Олексій Гнатюк. Втім, найспритнішим виявився хмельничанин Ярослав Шевченко, який виборов пальму першості на фініші турніру.


Вихованці міської дитячо-юнацької спортивної школи № 6 Владислав Пюро здобув «срібло», а Олексій Гнатюк – «бронзу».

П’яте місце в Павла Кузнєцова, 8 – у Миколи Бубело, 9 – Вадима Степанова, 10 – Іллі Голуба. Одесит Максим Пивоваров посів сьому сходинку.

Серед дівчат першість виборола Владислава Корольчук (м. Красилів, Хмельницька область), в арсеналі дівчини також високе четверте місце.

На турнірі були нагороджені й кращі юні шахісти. Призерами стали хлопчики й дівчатка до 10 років. Відтак золоту нагороду отримали Артем Крупа (Тернопіль) та Марина Кутяніна (Одеса). «Срібло» – Владислав Кравчук (Хмельницький), Кіра Горпиніч (Вінниця); «бронза» – Дмитро Волканов (Одеса), Вікторія Кулякіна (Херсон).

В категорії до 8 років переможцями стали: Павло Узун (Миколаїв), а серед дівчаток Катерина Прокопович (Вінниця).

Згодом відбувся вже дорослий командний турнір – це 10-й за рахунком «Кубок Поділля». Боротьба за першість була зосереджена між командами з Вінниці та Хмельницького. В результаті запеклого двобою перемогу святкувала команда міста над Бугом з рахунком 2.5 на 0.5, в складі якої виступали майстри: Микола Боднар, Володимир Вусатюк і Артур Роєнко. Друге місце в молодої команди з Хмельницького: Владислав Базюк, Ярослав Шевченко, Олександр Шевчук.

Третю сходинку виборола вінницька команда «Апекс» у надзвичайно напружених партіях на дошках. У її складі: Михайло і Олександр Жуковські, Богдан Боднар.

Четверте місце в команди Вінницької шахової школи, 5 – Вороновиця, 6 – Калинівка, 7 – Могилів-Подільський, 8 – Вінниця ветерани.

«Розвиток інтелектуальних видів спорту – шахів та шашок – це один із пріоритетних напрямів міської дитячо-юнацької спортивної школи № 6. Тож вітаємо і тренерів, і спортсменів із гарними результатами», – говорить голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський.

Коментарі у Facebook