Вінничан просять звернути увагу на різні види оповіщення у разі екстрених ситуацій

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Варто звернути увагу на наступні сигнали, які сповіщають про конкретний вид небезпеки:

  • Дзвін набат – ядерна небезпека;
  • Церковний дзвін – хімічна атака;
  • Гудок потяга – евакуація з міста.

У разі відсутності світла, телефонного зв’язку, телевізійної трансляції, чи збоїв в роботі зовнішньої системи оповіщення, у Вінниці передбачено альтернативний варіант інформування мешканців. У департаменті цивільного захисту закликають вінничан придбати радіоприймачі на батарейках, оскільки всю необхідну інформацію можна буде почути на радіо «Місто над Бугом» на частоті 101,8 МГц.


Перше, що мають зробити вінничани – увімкнути радіо «Місто над Бугом» на частоті 101,8 МГц. Радіосигнал можна отримати через автономні приймачі, телефони, які мають відповідні характеристики, радіо в автомобілі. Також трансляція доступна і через ті приймачі, які приєднані до проводової радіомережі (такий доступ мають люди, які й досі залишають абонентами проводового мовлення).

«Ми закликаємо не нехтувати власною безпекою і при повітряній тривозі одразу прямувати в укриття, – каже директор департаменту цивільного захисту Олег Парфілов. – Потрібно, щоб вінничани знали, які звуки лунатимуть при різних видах небезпеки. Після сповіщення варто увімкнути місцеве радіо або телебачення. Окрім того, потрібно наголосити, що у випадку відсутності світла та мобільного зв’язку або виведення з ладу системи централізованого оповіщення всю необхідну інформацію можна буде почути на радіо «Місто над Бугом».

Варто також зазначити, що у разі екстреної ситуації в місті буде організовано оповіщення у місцях масового скупчення людей за допомогою засобів гучномовного зв’язку спецавтомобілів та електромегафонів. У такому випадку слід негайно перейти до укриття.

Нагадаємо, що у Вінниці для того аби люди могли швидко знайти найближче місце, де можна перечекати «повітряну тривогу» створено мапу приміщень для тимчасового перебування населення під час сигналу «Повітряна тривога».

Коментарі у Facebook