«Такими згуртованими і соборними, як сьогодні, українці не були, мабуть, ніколи»: Сергій Моргунов привітав Вінницьку громаду із Днем Соборності

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Сьогодні, 22 січня, Україна відзначає День Соборності — державне свято, встановлене на честь проголошення Акту злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки у 1919 році. Вітаючи громаду, міський голова Сергій Моргунов зазначив, що «такими згуртованими і соборними, як сьогодні, українці не були, мабуть, ніколи».

За його словами, наша єдність міцна пам’яттю про минуле і загартовується зараз — у запеклій боротьбі за право жити в своїй державі — соборній і незалежній, — про яку українці мріяли завжди.


«22 січня 1919 року для нас не просто дата в історичному календарі, адже ми добре знаємо ціну соборності. Як і сто років тому, коли приймалось доленосне рішення про злуку УНР і ЗУНР, Україна знову змушена відбиватися від ворога», – написав на своїй сторінці у фейсбук та телеграм-каналі очільник громади.

Він зазначив, що сьогодні українці єдині у своєму прагненні Перемоги, сильні духом та взаємопідтримкою.

«Соборність для нас сьогодні — це повернути всі території, возз’єднати розлучені сім”ї і разом відновлювати рідну країну.
Соборність означає нашу духовну близькість — коли ми віримо один одному і підтримуємо один одного.
Коли у ланцюги соборності — від Сходу до Заходу — перетворились волонтерські маршрути.
Коли ті, хто живе на Заході, відчинили свої двері тим, хто був вимушений тікати зі Сходу, — і відкрили один одному серця.
Коли в окопах немає різниці — звідки ти: зі Львова чи Донецька, бо мета спільна — Перемога!
Ми разом у боротьбі за теперішнє і майбутнє. І більше ніколи нікому не дозволимо нас ділити.
Коли ми пліч-о-пліч боремось на всіх фронтах, коли разом переживаємо кожен день, коли разом сумуємо і радіємо — ми стаємо ще більш згуртованими. Ми непереможні, бо єдині.
Україна соборна. Разом до Перемоги!» — написав Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook