Психологи надають допомогу з психологічної реабілітації для військовослужбовців: перелік послуг

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Фахівці працюють за програмою Міністерства у справах ветеранів України та пропонують свої послуги учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни, учасникам війни, постраждалим учасникам Революції Гідності, членам сімей загиблих ветеранів війни, членам сімей загиблих захисників та захисниць України.

До переліку послуг входять:

  • Психологічна реабілітація;
  • Психодіагностика;
  • Психологічне консультування;
  • Групова психологічна допомога;
  • Психологічна просвіта та інформування;
  • Психотерапія.

«Потрібно підтримувати наших захисників та захисниць, оскільки ми всі розуміємо через що їм доводиться проходити, – каже директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш. – Вкрай важливо надати їм якісну психологічну допомогу для боротьби з наслідками війни. Над цим працюють висококваліфіковані фахівці, а саме три практичні психологи та лікар-психіатр».


Варто зазначити, що сьогодні, 1 лютого, мультидисциплінарна команда практичних психологів завершила свою першу групу психологічної реабілітації для військовослужбовців та учасників бойових дій. Учасниками групи стали військовослужбовці однієї з військових частин Вінниччини. Групу проводили практичні психологи МЛДЦ – очільниця команди, кейс-менеджерка, практичний психолог, доктор філософських наук з Психології Тамара Кочубинська, доктор психологічних наук, професор Ольга Паламарчук, практичний психолог, магістр психології Лада Мазай.

У роботі було використано сучасні техніки та практики кризової психологічної допомоги, когнітивно-поведінкової терапії, травма-фокусованої терапії, арттерапії та групового аналізу. Це сприяло покращенню психоемоційного стану військовослужбовців, реконцептуалізації їхнього досвіду участі у бойових діях, актуалізації особистісних ресурсів у боротьби з наслідками бойового стресу.

Крім цього, у рамках роботи групи проведено психоедукаційні лекції щодо проблематики травми, її впливу на психіку, різних типів реакцій на стрес, специфіку виникнення та протікання гострого стресового розладу (ГСР) та посттравматичного стресового розладу (ПТСР), навчання технікам емоційної саморегуляції.

За детальною інформацією щодо участі у безоплатній програмі з психологічної реабілітації звертайтесь за телефоном КП «МЛДЦ» 0-800-60-50-20, (0432) 60-50-20.

Коментарі у Facebook