У Польщі підписали Угоду про співпрацю між Вінницькою міською радою та Вроцлавським індустріальним парком

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

З навчальним візитом у польське місто Вроцлав відправилися представники Вінницької міської ради. Під час цієї поїздки вчора, 6 лютого, відбулося підписання Угоди про співпрацю між Вінницькою міською радою та Вроцлавським індустріальним парком.

“Розпочинаємо співпрацю з Вроцлавським індустріальним парком – одним з найбільших у Польщі. Нині тут працюють понад 260 підприємств і 11 тисяч осіб, діють три виші. Угода, яку підписали з новими партнерами, передбачає спільні проєкти, обмін досвідом та інноваціями задля залучення інвестицій. Саме це і є фундаментом для відновлення економіки та прискореного розвитку нашого міста після Перемоги. Маємо підготувати умови для роботи бізнесу , і відповідно – для створення робочих місць. Потенціал є – розбудовуємо чотири індустріальні парки та технопарк «Кристал»”, — наголосив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.


Ця Угода передбачає обмін досвідом у сфері підприємництва, інновацій та інвестицій, а також взаємними настановами у процесі створення, управління та розвитку індустріальних парків, зазначив заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний.

“Така тісна співпраця з польськими колегами в майбутньому допоможе реалізувати наш потенціал і пришвидшити вступ в ЄС! Напередодні побували у Вроцлавському індустріальному парку (WPP), де втілюють в життя проєкти, тісно пов”язані не лише з промисловістю, а й з бізнесом та наукою. Комплекс включає офісні приміщення, виробничо-складські зали та лабораторні будівлі на площі в 163 га”, — сказав Андрій Очеретний.

Наразі це найбільший промисловий майданчик у Польщі за кількістю компаній, що працюють на території: понад 260 фірм, які охоплюють майже 60 різних галузей промисловості. Працевлаштовані тут 11 тисяч людей. До ключових і найбільш представлених галузей належать будівництво, електричні машини, електротехніка, електроніка, IT, зварні конструкції, металургія, металообробка, механічна обробка, транспорт і експедиція.

“Після візиту сюди, висновок один: WPР не лише надає простір для розвитку бізнесу, але й формує спільноту підприємців. Важливо, що і Вінниця переслідує таку ж мету. На базі наших промислових майданчиків ми створюємо умови для реалізації бізнес-проєктів, щоб вінничани мали можливість отримувати гідну платню. Ми також активно залучаємо до нашої спільноти переселений бізнес, який виявив бажання жити і працювати у Вінниці”, — додав він. .

Довідка: На WPP працюють такі польські компанії, як Archimedes, Dozamel, Dolnośląska Fabryka Maszyn Elektrycznych і Donako, а також філії міжнародних груп, таких як General Electric Power, Bombardier Transportation, DeLaval, Fortaco. У WPP також діють три заклади вищої освіти.

Нагадаємо, у Вінниці в районі Вишеньки з”явиться технопарк «Кристал». Це буде перший муніципальний центр інновацій в Україні. Колишній корпус заводу перетворять у сучасний бізнес-інкубатор, який стане магнітом для креативної молоді.

Коментарі у Facebook