100 контейнерів для збору сміття незабаром вирушать у Херсон з Вінниці

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вінниця продовжує підтримувати Херсон. Сьогодні своїм рішенням депутати Вінницької міської ради погодили передати звільненому місту сотню контейнерів для збору відходів. Нагадаємо, гроші на їх придбання виділили на січневій сесії й ось наразі черговий крок.

Така допомога для херсонців вкрай необхідна, зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Кожний день у Херсоні патова ситуація. Досить складно. Постійні обстріли. Навіть немає часу сховатися людям, постійно жертви цивільних … Але разом із тим критична інфраструктура потребує відповідної роботи. І в даному випадку ми допомагаємо їм з цими контейнерами, які вони попросили», – каже він.


Після нещодавнього «господарювання» окупантів громаді залишилось фактично знищене та розграбоване комунальне майно. У міській адміністрації зазначають, що мають проблеми і з громадським транспортом, і забезпеченням людей іншими важливими послугами. Водночас дуже важкою залишається ситуація зі збором побутових відходів.

«Це питання техногенно-екологічної безпеки, тому ми докладаємо максимум зусиль для організації збору й вивозу сміття на полігон. Але, самі розумієте, ситуація надзвичайно складна. Рашисти викрали все – від сміттєвозів до контейнерів. Комунальному підприємству «Парки Херсону», яке віднедавна опікується прибиранням міста, доводиться практично стягувати техніку та сміттєві баки, як – то кажуть «з миру по нитці», – розповідає директор департаменту міського господарства Херсонської міської ради Дмитро Кобець. – Дуже приємно, що Вінниця не залишається осторонь і завжди однією із перших приходить на допомогу, швидко реагуючи на прохання нашої міської військової адміністрації. Знаємо, що й вам сьогодні нелегко й тим більше цінуємо все, що для нас робите».

Загалом Вінниця закупила і незабаром відправить до Херсона 100 металевих контейнерів для збору побутових відходів, об’єм кожного 1,1 м3.

Зазначимо, до допомоги місту Вінницька громада долучається не вперше.
Нагадаємо, раніше передали Херсону 30 тонн пального для підтримки роботи генераторів на підприємствах критичної інфраструктури.

Крім того, відразу після деокупації до Херсона вирушив із Вінниці броньований мікроавтобус та гуманітарна допомога.

Коментарі у Facebook