Антикорупційний суд доручив НАБУ здійснити привід “слуги народу” Пашковського

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду, розглянувши клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, на засіданні у вівторок, 7 березня, постановила здійснити привід народного депутата України, обвинуваченого в декларуванні завідомо недостовірних даних.

Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на прессслужбу САП.

Суд постановив доставити депутата на засідання в четвер, 9 березня, о 12:30. Здійснення приводу доручено детективам Національного антикорупційного бюро України.

Зазначена ухвала суду набирає законної сили з моменту її постановлення та оскарженню не підлягає.

Зазначається, що у декларації за 2020 рік народний депутат не зазначив квартиру вартістю близько 2 млн грн, яку він орендував протягом року. Дії депутата кваліфіковано за ч. 1 ст. 366-2 КК України.

Правоохоронці не називають ім’я депутата, однак, за даними агентства “Інтерфакс-Україна“, йдеться про Максима Пашковського (фракція “Слуга народу”). Раніше суд тричі визнавав причини неявки до суду зазначеного нардепа неповажними й зобов’язував сплатити грошові стягнення. 31 січня 2023 року ВАКС після чергової неявки постановив здійснити привід обвинуваченого до Вінницького міського суду для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції з ВАКС або шляхом забезпечення його участі в режимі відеоконференції з застосуванням власних технічних засобів.

Коментарі у Facebook