«100 картин дітей незламної України»: роботи двох учениць Вінницької дитячої художньої школи представили у Лондоні на виставці

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Учениці Вінницької дитячої художньої школи Владислава Мірошникова та Марина Язовицька долучились до благодійного проєкту «100 картин дітей незламної України», відкритого в межах Міжнародної благодійної програми «Kids and art for Ukraine». Їхні картини представлені на виставці у Лондоні з поміж інших робіт юних українців. Полотна також можна придбати з аукціону. Зібрані кошти організатори спрямують на підтримку дітей, що постраждали від війни.


Картини Марини Язовицької та Владислави Мірошникової – «Україна – це я» та «Захист» відображають відчуття дітей щодо рідної країни та її оборони від ворогів.
Марина Язовицька малює з дитинства. Дівчина здобула перемогу на міжнародному конкурсі з вебдизайну та комп’ютерної графіки у 2022 році. Нині активно працює над своїм творчим портфоліо з digital-ілюстрації.

«Марина – дівчинка з глибокою душею, яка дуже тонко відчуває світ, особливо зараз. Тому в її доробку багато малюнків на патріотичну тематику, на яких можна побачити затишні українські вечори та віру в Перемогу», – говорить викладачка Вінницької дитячої художньої школи Ярослава Бондар.

Інша учасниця благодійного проєкту – Владислава Мірошникова. Дівчинка переїхала до Вінниці з Сєвєродонецька Луганської області у 2014 році. У Вінницькій дитячій художній школі має можливість займатися улюбленою справою.

Вона здобула першість на III міжнародному художньому фестивалі «Малюй.UA» (малюнок «Психея. Кінець» 2021 р.), на виставці в Південній Кореї у 2022 році з роботою «Ми незламні». Також її робота була ілюстрацією до одного з віршів Катерини Деревінської із книги «Це не сон».

«Декілька років тому я брала участь у своєму першому конкурсі, але мою картину не прийняли, бо вважали, що робота була зроблена дорослою людиною», – зізнається Владислава Мірошникова.

Зазначимо, що в експозиції проєкту «100 картин дітей незламної України» представлені роботи юних митців з усіх регіонів України, зокрема й з тимчасово окупованих територій. Вихованці 28 мистецьких закладів України стали учасниками цієї благодійної програми, яка проходить у Лондоні.

«З нетерпінням очікуємо результатів аукціону та сподіваємось, що картини наших юних художниць знайдуть своїх власників», – говорить викладачка Вінницької дитячої художньої школи Ярослава Бондар.

Найближчим часом до проєкту «100 картин дітей незламної України» долучаться ще восьмеро вінницьких дітей-художників з . Вони вже працюють над полотнами, які передадуть до Лондона.

Довідка

Благодійний проєкт «100 картин дітей незламної України», який реалізується Міжнародною освітньо-культурною асоціацією у співпраці з Британським благодійним фондом Sincere Education and Cultural Development. Головна мета проєкту – надати підтримку мистецьким школам в Україні. Відбувається за підтримки Європейського банку реконструкцій та розвитку.

Коментарі у Facebook