6 млн грн перерахували до бюджету Вінницької територіальна громади релоковані підприємства

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

На сьогодні Вінницька міська територіальна громада стала безпечним місцем для 287 релокованих підприємств. Близько 77 % із них вже відновили свою діяльність, переважно сплачуючи податки до місцевого бюджету. Про позитивні практики комунікації із переміщеним бізнесом та кроки, спрямовані на індустріальний розвиток громади, міський голова Сергій Моргунов розповів в етері радіо «Суспільне Вінниця».

Серед підприємств, які переїхали у Вінницю, є досить потужні, а також середні та малі. Однак, усі вони дуже важливі, адже працюють на економічне зростання, створюють нові робочі місця, зазначив Сергій Моргунов. Лише у першому кварталі за результатами їхньої діяльності до бюджету громади надійшло 6 млн грн.


«Більшість із релокованих підприємств вже з 2023 року сплачують податки до міського бюджету. Фактично тільки 10 із 287 підприємств не перереєструвались у нас у м. Вінниці, а решта перереєструвалася і вже сплачують податки у вигляді ПДФО, що є основним джерелом наповнення бюджету будь-якої територіальної громади», – зазначив очільник громади.

Прикладом, за його словами, наразі у Вінниці ефективно працює одне із найпотужніших підприємств із виробництва б’юті-інструментів – «Сталекс». Його продукція користується попитом не тільки в Європі, а і в різних країнах світу. Також свої потужності перевіз «Укпостач» (холдингу UBC Group) і налагоджує виробництво холодильного та іншого торговельного обладнання.

«Завдання команди Вінницької міської ради – максимально сприяти тому, щоб бізнес зайшов у Вінницю, щоб вони мали можливості для розміщення свого виробництва або просто бізнесу, як в частині там орендних площ, і площ, які можна використовувати для налагодження виробництва, створення робочих місць. Це стосується і процесу реєстрації або перереєстрації – щоб ця робота була максимально полегшена та відбувалась прозоро і швидко, аби вони мали можливість швидко перелаштувати або налаштувати по-новому своє виробництво», – зауважив Сергій Моргунов.

Крім того, для підтримки та стимулювання не лише релокованого, а й місцевого бізнесу у Вінниці триває активна робота щодо розбудови індустріальних парків, додав він.

«Ми достатньо активно за останні півтора року включилися в масштабування і розвиток нашого індустріального кластеру через індустріальні парки, починаючи з того ж підприємства «ГрінКул», також будується сьогодні, попри війну, і завод компанії «HEAD», у нас підписано низку меморандумів по створенню ще двох індустріальних парків, на підході ще один на базі браунфілда, тому що нам необхідно закласти фундамент і основу економіки територіальної громади», – підсумував Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook