У Вінниці цьогоріч працюватимуть пришкільні табори

Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Після перерви, пов’язаної із введенням воєнного стану, у Вінниці знову відкриють свої двері пришкільні табори, які працюватимуть на базі загальноосвітніх закладів нашої громади.

З 5 по 22 червня у Вінницькій міській територіальній громаді працюватимуть 27 пришкільних таборів, які діятимуть лише на базі тих закладів освіти, де облаштовані найпростіші укриття. Цього року у таборах відпочинуть 4500 дітей.


Як розповіла заступниця директорки департаменту освіти Ірина Божок, відпочинок у пришкільному таборі будуть пропонувати діткам відповідно до поданих заяв батьків у заклади освіти та залежно від можливостей кожної школи. «Просимо звернути увагу, що в першу чергу місця будуть надані дітям з пільгових категорій, а саме: малозабезпечені сім”ї, громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, діти з категорій ВПО, багатодітні сім”ї, діти учасників бойових дій тощо», – зазначила вона.

Наразі питання підтримки дітей з родин ВПО та дітей Захисників, Захисниць – одне з пріоритетних для вінницької громади.

“Розуміємо, що багато родин Захисників та Захисниць, ВПО і соціально вразливих вінничан потребують підтримки громади. І особливо – що стосується діток. Тому допоможемо спланувати для них цікаве і корисне дозвілля влітку”, – зауважив міський голова Сергій Моргунов.

У департаменті освіти ВМР зазначили, що з кожним роком кількість охочих відвідувати літні пришкільні табори зростає. «І цей рік не став винятком, адже після дворічної перерви маємо чималу кількість бажаючих. У планах на цей рік, різнопланові розваги для дітей – екскурсії, конкурси, квести, флешмоби та спортивні змагання, які триватимуть з 9:00 до 17:00 години», – розповіла Ірина Божок.

Нагадаємо, що у березні сесія міської ради прийняла рішення про виділення 5 тисяч гривень один раз на рік на оздоровлення дітей загиблих (померлих) у російсько-українській війні Захисників та Захисниць.

Коментарі у Facebook